ღ°•.♥.•°ღEn Seqer Forumღ°•.♥.•°ღ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

En Seqer Forum'a Hoş qeLdiniz

AnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Gripin grubu

YazarMesaj
mRs.piSsiciq
Adminstratör
Adminstratör
mRs.piSsiciq

Puanın :
Gripin grubu Left_bar_bleue900 / 900900 / 900Gripin grubu Right_bar_bleue

Lakap : acıLı şekeR..;)

Gripin grubu Empty
MesajKonu: Gripin grubu   Gripin grubu I_icon_minitimePaz Nis. 12, 2009 5:36 pm

Gripin’i nasıl bilirsiniz? Bu röportajda bambaşka bir Gripin göreceksiniz.

Elemanları ve müziğiyle samimiGripin grubu Virgs
biraz daha kalabalığa hitap etmeyi planlayan müzik tarzıyla Gripin son
albümüyle bir süredir aramızda. Hayırlı olsun vatana millete!

Yahu Gripin ne kadar güzel bir grupmuş! Teker teker bütün elemanları; dört kişiGripin grubu Virgs o kadar komikGripin grubu Virgs tatlıGripin grubu Virgs güzelGripin grubu Virgs utangaç ve şaşkınlardı kiGripin grubu Virgs tanıdıktan sonra gidip albümlerini aldım.

Onları tanımadan önce etrafta duyduğum şarkılarını dinleyipGripin grubu Virgs röportajlarını yaparımGripin grubu Virgs yazarımGripin grubu Virgs geçer gider diye düşünmüştüm. Ama tanıdıktan sonra gidip aldım. Daha çok TV programına katılırlarsaGripin grubu Virgs sunucudan fırsat bulup kendilerini ifade edebilirGripin grubu Virgs siz de onları biraz olsun tanıyabilirsenizGripin grubu Virgs eminim siz de gidip alırsınız.

'Böyle Kahpedir Dünya' şarkılarını ilk dinlediğimde "Amaan yine
artistlik yapmış birileri" demiştim. Gripin olduğunu bilmiyordum
şarkıyı söyleyenlerin. Ama dün geceden beri aynı şarkıyı başa ala ala
dinleyip duruyorum. Çünkü samimiyetlerine güvendim.

"Albümden sonra duruşunuzda bir artistleşme oldu mu" dedimGripin grubu Virgs "İnsanız biz deGripin grubu Virgs olmuştur elbette ama aynı hayatımıza devam ediyoruz bizGripin grubu Virgs yani bunu fark edemeyizGripin grubu Virgs belki kendimize güvenimiz biraz daha artmıştır" dediler.

Aralarında en büyükleri solist Birol ve davulcu İlker. Onlara da büyük
dediğime bakmayın; en büyükleri 78'li. Memo'dan sonra benim erkek çocuk
sevgim bir garip oldu. Onlar konuşurken gözlerim yaşarıp durdu. Ortam
loştuGripin grubu Virgs belli olmadı. Sanki Memo arkadaşlarıyla grup kurmuşGripin grubu Virgs albüm yapmışlarGripin grubu Virgs ben de röportaja gitmişim gibi hissettim. Ne sinir değil mi?

Gripin’i nasıl bilirsiniz? Bu röportajda bambaşka bir Gripin göreceksiniz.

Hepsi okumuş etmiş çocuklar. Gitarist Murat 81'li. İç mimar. Mesleğini
müzikle birlikte devam ettiriyor. Levent'li. İlk kez gitara heves
ettiğinde ortaokuldaymışGripin grubu Virgs televizyonda gitar çalanları görmüşGripin grubu Virgs çok özenmişGripin grubu Virgs kendine kartondan bir gitar kesmişGripin grubu Virgs
ona teller çizmiş kalemle. Sonra akşam babası gelmiş eve. "Oğluma
kartondan gitar çalıyor dedirtmem!' diye ünledi mi?" "Aynen öyleGripin grubu Virgs hehhheh... Gidip flamenko gitar aldıGripin grubu Virgs Allah'tan sonradan kurtardım kendimi Flamenko'dan."

Hepsinin müziğe başlama sebeplerinin arasında kız tavlamak var. Ama
elbette asıl sebep o değil. Kimse zaten aslı bir sebep verebilir mi
yaptığı işle ilgili? (Finans konuları hariç.)
Arda 26 yaşında. Kimya okuyor. O da Levent'te büyümüş.

12-13 yaşlarında Milli Takım'la birlikte Almanya'da yarışlara katılmaya
gidip Haribo yarışlarına katılmışlar (Arda böyle sevimli bir tipGripin grubu Virgs bir an yanlış anlayıp takma adını Haribo sandımGripin grubu Virgs davulcu İlker oradan benim taklidimi yaparak Arda'ya dönüp: "AaaGripin grubu Virgs siz Haribo musunuzGripin grubu Virgs hayranınızım" dediGripin grubu Virgs Murat da Haribo yürüyüşü taklidi yaptı).

"Bize bu yüzme müsabakalarında ufak bir harcırah verirlerdi. Bütün arkadaşlar gidip kendilerine çikolatalar alırdıGripin grubu Virgs
ben o paraları harcamayıp biriktirdim. Türkiye'ye dönünce babam da
üstüne para koyup bana bir klavye aldık. Piyano tonunun sevdasına
başladım klavyeye."

Genellikle gruplarda bir cevval sözcü vardırGripin grubu Virgs o da solisttir. Birol öyle değil. Sadece soliste soru sorulmasından çok rahatsız oluyorGripin grubu Virgs utanıyorGripin grubu Virgs
nifak sokmak gibi buluyor bu tavrı. İşletme mastırı yapıyor. O da
ortaokulda başlamış şarkı söylemeye. Sesi çok çirkinmiş o zamanlar. Ama
besteler yapıyormuş ufak tefekGripin grubu Virgs sözler yazıyormuş. "Ben de ortaokulda kız tavlamak için gitar tıngırdatarak başladım" dedi.

Sonra yarışmalarGripin grubu Virgs
festivaller. O da Arda'nın komşusu. Birlikte çalışmaya başlamışlar.
Aslında Gripin'i şu anda askerde olan Evren'le Birol kurmuş. Sonra
Evren evlenmişGripin grubu Virgs kendi isteğiyle askere gitmiş. "Aslında bir süre daha gitmeyebilirdiGripin grubu Virgs vakti vardı" dediler.

İlker 27 yaşında. Finans üzerine yüksek lisans yapıyor. O da ortaokulda başlamış müziğe. Okuldan arkadaşları grup kuruyorlarmışGripin grubu Virgs solisti varmış grubunGripin grubu Virgs "Gitar çalayım" demişGripin grubu Virgs "Var" demişler. "Bas çalayım abi" demiş ama o da varmış. En son "Davul eksikGripin grubu Virgs sen davul çal" demişler İlker'e.

1999'da pazar günleri sadece müzik yapmak için bir araya gelirlerken
bir süre sonra "Acaba albüm filan mı yapsak" demeye başlamışlar ufak
ufak. Uzun süre Beyoğlu Bronx'ta çalmışlar. Seyirciler çok severmiş
onları.

İlk albümleri 'Hikâyeler Anlatıldı' 2004'te çıkmış. Aradan onların
"olmaması gereken uzunlukta bir vakit geçtikten sonra" dedikleri üç
yılın sonunda (Çünkü dediler kiGripin grubu Virgs çok grup varmışGripin grubu Virgs ellerini çabuk tutmaları gerekirmişGripin grubu Virgs unutulurmuş yoksa) 'Gripin' adlı ikinci ve bu röportajı yapma sebebimiz olan albümleri çıktı.

İkinci albümleri olmasına rağmen grubun ismini vermişler albüme.
Genelde ilk albümde görmeye alıştığımız bu tavra ikincide rastlamamızın
sebebiGripin grubu Virgs çok içlerine sinmesiGripin grubu Virgs "Bu albüm Gripin'in ta kendisidir" demeleri. Bu son albümde elektronik müziğe daha bir yakınlaşmışlar.

Albümde Emre AydınGripin grubu Virgs Manga'dan Ferman ve Pamela ile düet yapmışlar. İlk albümlerinde de Vega'dan Deniz'le yapmışlardıGripin grubu Virgs üçüncü albümde tekrar onunla yapmaları için söz aldık. Şarkıların temaları genellikle aşk.

Ferman Akgül'le söyledikleri 'Baba Mesleği' politik ve sokak ağzıyla
konuşan bir şarkı. Bir de 'Böyle Kahpedir Dünya'da da nispeten sosyal
konular işlemişler. Ama şimdiye kadar albümlerinde çıkan 22 şarkının
20'si aşk üzerine.
Birol hep terk edilme üzerine yazmış.

"E şimdi ünlü oldunGripin grubu Virgs ya kızlar seni terk etmezse?" diye sorunca Birol'aGripin grubu Virgs Murat oradan sesleniyor: "Biz ne yapar yapar terk ettiririz!" "Sizin albüm için hep romantizmin ilacıGripin grubu Virgs acılı kalpleri iyileştirirGripin grubu Virgs bilmemne gibi şeyler dendi.

Bu sizin basın bülteninde mi var?" Birol: "HayırGripin grubu Virgs
ilaç gibi filan olması çok kötü. Böyle dendi mi bizle ne alakası var
oluyoruz." Murat: "Müziğimizin öyle ağrı kesen bir tarafı filan yok."
İlker: "AksineGripin grubu Virgs acıları körükler."

MP3'ler yüzünden hiçbir plak şirketinin albüm yapmak istemediğini ama Sony ile zorlanmadıklarınıGripin grubu Virgs
hemen albümü yaptıklarını söylediler. Klip de çekmişler. "Bizim tarz
müzik yapanlar özellikle albüm almayıp internetten indiriyor.

Yurtdışında internet polisleri varGripin grubu Virgs telif haklarını çok sıkı denetliyorlarGripin grubu Virgs sistemi kurmuşlar. Bizde sistemin oturacağına inanmıyoruz. Değişmesi gereken ne değişir ki sizce?" diyorlar.

Artık plak şirketleri ufak ufak konserlerden yüzde alarak çalışmaya
başlayacaklarmış. "Çünkü hiç satmıyor albümler. Bu gidişle yeni
gruplara hiç albüm çıkarmazlar ki" diyerek yabancı şarkıların sadece
Türkiye'de albümlerini bulamadıklarınıGripin grubu Virgs indirdiklerinin altını çiziyorlar.

Sahnede söyledikleri (yabancı cover şarkılar da dahil) şarkıların telif haklarını ödeyen bir tek gece kulübü gördükleriniGripin grubu Virgs
onun da Babylon olduğunu söylediler. "Galiba başka da yok. Bütün
kulüpler böyle davransa keşke" dediler. Konserden önce hangi şarkıları
söyleyeceklerini bir forma yazıyorlarmışGripin grubu Virgs kulüp de daha sonra telif ücretlerini yolluyormuş.

Gripin ismini de bir gece vakti Evren'le BirolGripin grubu Virgs Zincirlikuyu'dan geçerken bir binanın tepesinde kocaman 'Gripin' reklamını görmüşler ve "AaGripin grubu Virgs komik olurGripin grubu Virgs gel grubun adı bu olsun" demişler.

13 Nisan'da İstanbul konserlerinden sonra turneye çıkacaklar. İstanbul seyircisinin eleştirel gözle baktığınıGripin grubu Virgs Anadolu turnelerinde daha iyi niyetli dinlendiğini söylediler. En çok da AdanaGripin grubu Virgs SamsunGripin grubu Virgs Eskişehir rock dinleyicisinin şahane olduğunu söylediler.

İşte böyle; elemanları ve müziğiyle samimiGripin grubu Virgs
biraz daha kalabalığa hitap etmeyi planlayan müzik tarzıyla Gripin son
albümüyle bir süredir aramızda. Hayırlı olsun vatana millete!
http://ensekerforum.benimforum.org

Gripin grubu
1 sayfadaki 1 sayfası