** ateş böceği misali = ateş böceğim salih (deniz seki)
** zaman ağır ol henüz erken = zaman mayoyla yüzerken (şebnem ferah)
** ya bu gece gel ya da gelir ecel = ya bu gece gel ya da yerim reçel = ya bu gece gel ya da gelir yücel (yaşar)
** söyle aşkı denedin mi, şöyle bir yenildin mi = söyle aşkı denedin mi, şöyle bir yellendin mi (kenan doğulu)
** ellerimle büyüttüğüm, solar iken dirilttiğim = ellerimle dürüm dürüm, solar iken büyüttüğüm (barış manço)
** hangi kapıyı çalsam, kalbimde buruk acı = hangi kapıyı çalsam, kalbimde burukacı // yani, buruka çalan adammış dediğine ve iddia ettiğine göre.. (zara)
** zaten her acının tiryakisi olmuşum = ben zaten darağacının tiryakisi olmuşum (orhan gencebay)
** bekliyorum bir ilkbahar gelirsin diye = bekliyorum melih kibar gelirsin diye (kayahan)
** akşama doğru azalırsa yağmur,kız kulesi ve adalar = akşama doğru azalırsa yağmur, rus ruleti ve adana (teoman)
** yar senin derdin ne = yasemin derdin ne (hülya avşar)
** sen üzülme gülüm incinme = sen üzüm ye gülüm incir ye (tarkan)
** ben sende tutuklu kaldim = ensende tutuklu kaldım (sezen aksu)
** vur tefe,vur zile yallah = gurbete ünzile yallah (sezen aksu)
** leyla bir özge candır kara gözlü ceylandır bulunmaz hüsn-ü han 'dır mısrasının son kısmını bulunmaz müslümandır
** sustu haykıran şehir, son kuşlar havalandı = sustu haykıran şehir, dolmuşlar havalandı (levent yüksel)
** her gün yağmur yağabilir, insan hata yapabilir = her gün yağmur yağabilir, sağanak da yapabilir (tarkan)