ღ°•.♥.•°ღEn Seqer Forumღ°•.♥.•°ღ
ღ°•.♥.•°ღEn Seqer Forumღ°•.♥.•°ღ
ღ°•.♥.•°ღEn Seqer Forumღ°•.♥.•°ღ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


En Seqer Forum'a Hoş qeLdiniz
 
AnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Ev yapımı cevizli baklava tarifi ..

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
"๓єгฬє..
Adminstratör
Adminstratör
Ev yapımı cevizli baklava tarifi .. 2-23


Reputation : 1000000
Puanın :
Ev yapımı cevizli baklava tarifi .. Left_bar_bleue900 / 900900 / 900Ev yapımı cevizli baklava tarifi .. Right_bar_bleue

Mesaj Sayısı : 1158
Kayıt tarihi : 20/03/09
Yaş : 30
Nerden : >> ordu <<

Ev yapımı cevizli baklava tarifi .. Empty
MesajKonu: Ev yapımı cevizli baklava tarifi ..   Ev yapımı cevizli baklava tarifi .. I_icon_minitimeSalı Mayıs 05, 2009 5:48 pm

KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 50 dk
PİŞME SÜRESİ: 45 dk


Malzemeler:


3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı yoğurt

1 yumurta

1 çay bardağı su

1 su bardağı nişasta

1 su bardağı pirinç unu

250 gr tereyağı

350 gr çekilmiş ceviz
Şerbet için:
5 su bardağı tozşeker

3.5 su bardağı su

Yarım limonun suyu



Hazırlanışı:


1 Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu, yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ilave ederek karıştırın. Suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.

2 Nişasta ile pirinç ununu bir kapta harmanlayın. Hamurdan eşit büyüklükte 30 beze hazırlayın. Tezgâhı unlayın, her bezenin üzerine nişastalı pirinç unu serperek 8-10 santim çapında açın.

3 Yufkaları 10'ar 10'ar üst üste yerleştirip 3 hamur grubu hazırlayın. Her birini tepsi büyüklüğünde açarak kalın bir yufka haline getirin ve 20 dakika dinlendirin.

4 Fırın tepsisini yağlayın. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Birinci gurup yufkayı tepsiye yayın. Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı gezdirip ceviz serpin. İkinci gurup yufkayı üzerine yayın. Eritilmiş tereyağı gezdirip ceviz serpin ve son yufka gurubunu yayın. Baklava şeklinde dilimleyin. Kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin.

5 Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın.

6 Şerbeti hazırlamak için; Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın. Sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine dökün. Şerbetini iyice çekmesi için bir gece bekletin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.ensekerforum.benimforum.org
 
Ev yapımı cevizli baklava tarifi ..
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» AşKıN TaRiFi BuDuR!!! :'(

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ღ°•.♥.•°ღEn Seqer Forumღ°•.♥.•°ღ :: Ensekerforum Kadın :: Yemek & Mutfak-
Buraya geçin: